zondag 10 maart 2013

Фестивал "Чартова Дюжина"

Festival "Tsjartova Djoezjina"

Hier even een korte post. Ik zit te leren voor een tentamen voor het vak "vertalen", maar vind ook dat er al té lang niets meer gepost is. Daarom dus even kort een berichtje tussendoor.

Afgelopen donderdag ben ik met een vriendin naar het rockfestival "Tsjartova Djoezjina" geweest. Hier heb ik al een keertje over geschreven (volgens mij in januari), maar nu ben ik er dan ook echt geweest!

Sportcomplex Юбилейный in de zomer
Het festival was heel erg leuk. Het begon donderdagavond om 19u en werd gehouden in sportcomplex Юбилейный ("Jubileum"), wat op het Petrogradeiland ligt, vlakbij metrohalte Спортивная ("Sportivnaja").
Voordat we de zaal binnen konden, stonden we buiten kou te lijden in een lange rij van bezoekers, die allemaal werden opgehouden door een groep agenten die tassen en rugzakken waren aan het controleren. Zodra we deze gepasseerd waren, stonden we in een nieuwe rij: dit keer om dan ook echt naar binnen te mogen. Onze kaartjes werden gecontroleerd, onze tassen opnieuw gecheckt en dit keer werden we ook nog gefouilleerd. Veiligheid is in Rusland toch wel een issue :P
We drongen door de massa naar de garderobe om onze jassen af te geven en konden dan eindelijk de concertzaal zelf binnen.
Het was nog niet zo heel erg druk, maar dat veranderde toen de eerste band opkwam (tot dat moment waren twee dj's wat flauwekul aan het vertellen, zoals internationaal de norm is, kennelijk). Toen de eerste band opkwam, was het in de zaal stampensvol en kon het festival echt beginnen!

Ik heb wat foto's gemaakt, maar die zijn van zo'n belabberde kwaliteit, dat ik ze niet met jullie zal delen.
Gelukkig bestaat er wel zoiets als Youtube, dus kan ik jullie wel wat nummers (hoewel niet live) laten horen. Dus hier volgt een overzichtje van een paar bands en nummers die zij gespeeld hebben. Enjoy!

Люмен - Государство (Ljoemen - De Staat)


Король и Шут - Танец Злобного Гения (De koning en de nar - Dans van het kwade genie)

Ляпис Трубецкой - Не быць скотам (Ljapis Troebetskoj - Wees geen vee)

ДДТ - Песня о свободе (DDT - Lied over vrijheid)

Сплин - Дочь Самурая (Splin - Dochter van de Samurai)

En de zanger van deze band kwam ook nog langs!
ПилОт - Сумасшедшим Жить Легко (Piloot - Voor gekken is het leven makkelijk)

(natuurlijk ben ik geen eigenaar van deze filmpjes. De rechten voor deze filmpjes behoren toe aan hun respectievelijke eigenaars)

2 opmerkingen:

  1. Zo te zien en te lezen was het gezellig.
    Zijn wel iets andere titels en onderwerpen qua liedjes dan hier bij ons waar het toch vaak over de liefde gaat, en niet over "de dans van het kwade"en "wees geen vee".

    (da sviedani-ja) from M.
    M&M
    op een of andere manier reageren we nu op naam van A.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Emile,
      Hier volgt de digitale bevestiging experiment kaOa( kaart aan Ons adres) 2
      18.50 cet voelde je natuurlijk al telepatisch aan hoe vreugde omtrent subjectA zich breed maakte!
      Die toren moet weer grijs, de postbussen rood en een blog invullen moet simpeler zijn...kijk naar de naar de tijdsaanduiding van verzending!

      Maar de honden blaffen ,de karavaan trekt verder en ik haat computers en I- pads.
      Dus kameraad koester ons ultra ouderwets communicatie systeem en weet dat nu gebroederlijk Minks en St Petersburg naast elkaar liggen!

      Wij groeten uit een kil en koud Maastricht onze correspondent in den Oost,
      Tot experiments, telepatisch contact of anders ziens,
      Marlou ook namens de rest

      Verwijderen